Okulumuz öğrencileri Sosyal Bilgiler öğretmeni Gülay GÖKTAŞ'ın yürüttüğü ''Tohum Kardeşliği''  Projesi  kapsamında yerli ata tohumlarımızı tanıyorlar.

Okulumuz öğrencileri Sosyal Bilgiler öğretmeni Gülay GÖKTAŞ'ın yürüttüğü ''Tohum Kardeşliği''  Projesi  kapsamında yerli ata tohumlarımızı tanıyorlar.

          Okulumuzda Sosyal Bilgiler öğretmeni Gülay GÖKTAŞ'ın yürüttüğü ''Tohum Kardeşliği''  Projesi  kapsamında öğrencilerimiz yerli ata tohumlarımızı tanıyorlar.

       Proje kapsamında toplanılan yerli/atalık tohumlar binlerce yıldır değişen çevre iklim gibi koşullara uyum sağlayarak günümüze ulaşmayı başarmışlardır. Yerli tohumlar, genetiği değiştirilerek geliştirilmiş çeşitlere göre daha az su ve gübre kullanıyor. Bağzıları hastalıklara ve zararlılara karşı daha dayanıklı. Aşırı su, gübre ve kimyasal kullanımı olmadığı için kirliliğe yol açmıyorlar. Ata tohumları kısır tohum olmayıp her yıl ürün verir ve sürdürülebilirlik için birer genetik hazinedir. Ata tohumları gıdanın güvencesi olan biyolojik çeşitliliği destekliyor. Bulundukları yörenin çevre, iklim, toprak koşullarına uyum yetenekleri gelişmiş bu tohumların gelecek nesillere aktarılabilmesi için tohum çeşitliliğinin korunması, ekilerek çoğaltılması ve paylaşılması gerekiyor. Farklı bireyler tarafından tohumluk amacı için dahi olsa yetiştirilmesi ve farklı bireylerin kendi tohumlarını başkaları ile paylaşarak yetiştirilmesi ve o tohumun gerecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacaktır.

          Projemiz için öğrencilerimiz ailelerinden veya yakın çevrelerinden yerli tohum getiriyorlar. Bu tohumların bir kısmı farklı öğrencilere verilecek. Tohumların bir kısmı da okul bahçemize ekilecek. Bahçesi olan öğretmenlere de tohum ve yetiştirilen fidelerden verilecek.Projenin bir diğer amacı ise öğrencilerin web 2 araçlarını kullanmasını sağlamak, işbirliği, sorumluluk alma, kendini ifade ve girişimcilik yeteneklerini geliştirmektir.

            Yaptığı çalışmalardan dolayı öğretmenimiz Gülay GÖKTAŞ ve öğrencilerimizi kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.

05.04.2022 259

05-04-202205-04-202205-04-202205-04-202205-04-202205-04-202205-04-2022

İLETİŞİM

Adres:
SARAY CUMHURİYET MAH. BARIŞ MANÇO CAD. 9 SİTESİ SARAY IMAM HATIP ORTA OKULU BLOK NO: 9 PURSAKLAR / ANKARA


Telefon
(312) 393 0202


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın